Tuesday, January 31, 2017

Rutiin algab uuesti

Teate, ma hakkasin praegu mõtlema, et noh, eile olin tööl, täna vaba, siis tulevad töised kolmapäev ja neljapäev, siis jälle pikk nädalavahetus ja hakkab kõik uuesti pihta. Päevast päeva, nädalast nädalasse. Ainus, mis väikse vahelduse sisse toob on see, et meil härraga on väga palju ümbrust uurida ja seega nädalavahetused pole ka lihtsalt kodus istumiseks. Kui nüüd päris aus olla, siis me polegi veel saanud kahekesi lebotada. Nädalavahetustel käivad külalised ja nädala sees läheb härra kuskil kaheksa-üheksa ajal magama, sest peab hommikul neljast ärkama.

See öeldud, räägin veidi, mis uut on juhtunud.

Alustame halvast ehk härra auto läks katki. Ja ta töökoht asub 60km kaugusel. Kas pole mitte tore? Tal oligi nüüd kaks valikut:

a) sõita autoga, millel soojendus ega puhurid ei tööta ehk hingata äärmiselt vaikselt ja vähe salli, et klaasid uduseks ei läheks või

b) käia koos täditütre mehega, aga selle härra välistas kohe, kuna too teeb ületunde ja tema "tavaline" päev algab hommikul kuuest ja lõpeb õhtul kuskil 20-22 ajal.

Ta arvas, et siil (???) on katki ja vahetas selle ära (Soomes maksab jupp 60eur) ja oi näe üllatust- ei olnudki see katki. 60eur põhimõtteliselt tuulde loobitud. Nüüd ta arvab, et salongi vent (pead ei anna, aga vist ütles seda) läbi/katki ja Soomest ta juppe ostma ei hakka, seega peab Eestist otsima. Aga täna tuli ta koju ja ütles, et oli hea üle pika aja sooja autoga sõita, ta oli seal ise käsitsi midagi tööle lükanud ja siis oli toiminud, aga no ära peab selle ikka parandama.

Ja teine asi on see, et ma sain omale nüüd henkilötunnuse ja elamisloa kätte. :)

Ja sellega seoses ka kolmas asi.

Ütlesin härrale, et sain paberid korda ja maksin 54eur. Selle peale küsis ta, et mille eest, kuna tema küll midagi maksma ei pidanud. Tuli välja, et ta tegi vaid henkilötunnuse ehk elamisluba tal ikka pole. Ja henkilötunnus pole tal ka kohale jõudnud. Ta läks tööpäeva lõpus (peale 14:30) sinna ja ta käest küsiti, kas tuleb  järgmine päev tagasi või saadetakse postiga. Mõelnud, mis järjekord seal oli, ütles ta, et postiga. See oli nädal tagasi ja endiselt ootab. Nojah.

Igatahes mul on vaja veel kela ja pank teha ning härral kõik peale henkilötunnuse. :D

No comments:

Post a Comment