Thursday, October 20, 2016

Bitching about life

Kui ma läksin praegusesse töökohta, siis üsna pea märkasin, et mis on ühele keelatud, see oleks teisele nagu lubatud. Noh, näiteks, meie võisime teha kaks 10-minutilist pausi + lõuna pool tundi. Aga oli ka neid, kes käisid iga tunni tagant suitsul, kui mitte tihedamini. Need mõned olid liinijuhid.

No ja näiteks meil on keelatud igasugune telefoni näppimine töö ajal. Kui tahad rääkida telefoniga, siis pead eemale minema. Okei, arusaadav. Samas meie ülemused (kes pole isegi kõige kõrgemad ülemused, vaid on madalamalt teisel astmel, kui nii tohib öelda) istuvad pidevalt ninapidi telefonis. Vahepeal oli isegi koosolekutel sellest juttu, et Instagramid ja Facebookid kannatavad ka  tööaja lõpuni. Eeskuju on meil see, kui liinijuhid scrolling instas ja lobiseb sõbrannadega messengers. Tipp oli see, kui üks ülemus istus mõned tunnid oma laua taga ja mängis telefonis mingit mängu.

Lisaks on meil keelatud jutustamine. Mõistuse piires on lubatud, umbes et töö kõrvale, kui samal ajal käed käivad ja töötegemine selle võrra tahaplaanile ei jää. Aga näiteks liinijuht tohib oma sõbrannade tööd segada ehk siis töötajaga tööajal töökohas mitukümend minutit jutustada ja samal ajal valjuhäälselt üle tootmise naerda. See on ju okei.

Ma tegelikult ei tahagi selle jutuga kuskile välja jõuda ja ma tean, et see jääbki alatiseks nii, et meil lastakse seletuskirja kirjutada, kui telefonist kasvõi kella vaatama, ja liinijuht rahumeeli kaastöötajatega jutustab ja üksteisele telefonist asju näitavad. Me lihtsalt arutasime seda täna kaas-alamklassi töötajatega ning üks naine ütles, et saagu me ülemusteks ja siis võime me ka nii teha.

Kas teie arvates on ka nii, et oled ülemus, siis on sulle lubatud kõik, mis teistele on keelatud?

No comments:

Post a Comment